villa-klubiranta-tekstilogo

Näe ja koe

SUP-lautojen vuokraus, Villa Klubiranta

Mikä olisikaan rennompi ja mukavampi tapa viettää aurinkoista kesäpäivää ja tutustua alueen huikean kauniisiin järvimaisemiin, kuin vuokrata oma SUP-lauta yksin tai porukalla. Suppailu mahdollistaa vesillä liikkumisen ympäristöarvot ja luonnonrauha huomioiden, sillä melua tai vesistölle haitallisia päästöjä tästä liikkumismuodosta ei synny. Meillä on vuokrattavana neljä vakaata Helle-merkkistä SUP-lautaa ja vuokrahintaan kuuluu laudan ja melan lisäksi karkuremmi, kelluntaliivit sekä kuivapussi kameraa tai puhelinta varten. Vuokrahintamme on 10 €/tunti/lauta.

Lisätietoa SUP-lautojen vuokrauksesta saat numerosta 050 345 0487.

Hallinportti ilmailumuseo, Halli

Villa Klubirantaa vastapäätä sijaitseva Hallinportti Ilmailumuseo on Sotamuseon alainen lentoteknillinen erikoismuseo, joka esittelee monipuolisesti ilmailun historiaa. Täältä löydät pienesineistöä, harvinaisia lentokoneita ja kirjastoarkiston – Tule vierailulle ja uppoudu ilmailun historiaan! Suosittelemme varaamaan käyntinne yhteyteen opastuksen, jotta kuulet mielenkiintoiset tarinat ja sattumukset esineistön takaa.

Lisätietoja: www.lentotekniikankilta.fi/museo

Veljesten Wanha Konttori, Halli

Noin 40 000 ilmavalokuvaa Hangosta Petsamoon, jo vuodesta 1929 lähtien – Tule hämmästelemään historiallista ilmavalokuvanäyttelyä!
Veljesten Wanhalla Konttorilla on näytillä Veljekset Karhumäki Oy:n historiallinen ilmavalokuvanäyttely, joka esittelee valokuvia koko Suomesta 1930-luvulta lähtien. Kokoelmasta löytyy ainutlaatuisia teoksia, muun muassa teokset luovutetusta Karjalasta sekä nykyisistä vilkkaista kaupungeista, jotka olivat kuvaushetkellä vasta heräämässä eloon. Rakennuksen monipuolinen näyttely koostuu lentokoneteollisuuden, Karhumäen veljesten, ilmavalokuvauksen ja chartermatkailun historiasta sekä myös Hallin kylän kehitystaipaleesta.

Lisätietoja: www.veljeksetkarhumaki.fi/ilmavalokuvat/lentokonetehtaan-nayttelyt

Kuoreveden kirkko, Kavalan kylä

Kuoreveden kirkko sijaitsee luonnonkauniissa niemessä Kuorevesi-järven äärellä, noin 12 km päässä Hallin keskustasta. Kirkko on yksi Suomen kolmesta uhrikirkosta ja se valmistui v. 1779. Rakennuttajana toimi maineikas kirkonrakentaja Matti Pärnä (myöh. Åkerblom).    Kirkon kellotornin tapulissa on kolme kelloa. Toiseksi suurimman niistä lahjoitti Ruotsin kuningatar Kristiina vuonna 1648 ja se on Kuoreveden vanhin historiallinen esine. Kellon vaurioiduttua se valettiin uudelleen vuonna 1658. Kello oli kuvattuna Kuoreveden vaakunassa kuuden uhrirahan ympäröimänä.

Lisätietoja: www.jamsanseurakunta.fi/kirkot-ja-tilat/kirkot/kuoreveden-kirkko

Kuoreveden kotiseutumuseo, Joensuun kylä

Kotiseutumuseo sijaitsee noin 15 minuutin ajomatkan päässä Mänttään menevän tien varrella. Tämän viehättävän museon runsaat ja monipuoliset kokoelmat keskittyvät 1800-luvun ja 1900-luvun alkupuolen perinteiseen talonpoikaiskulttuuriin. Luetteloituna on yli 3 300 esinettä, joista jokaisella on lahjoittaja ja useisiin liittyy myös pieni tarina. Kaikki avoinna olevat rakennukset on kalustettu ja sisustettu ajan henkeen ja aiheeseen sopiviksi. Päärakennuksen yläkerrassa on lisäksi laajat esinekokoelmat käsittäen mm. runsaasti sota- ja pula-ajan esineistöä sekä ”Kreetan kamarin”. Savupirtin kamariin järjestetään joka kesä eri aiheesta koottu näyttely.

Lisätietoja: www.kuorevesiseura.fi/kotiseutumuseo

Kesäteatterit

Lähialueilta löytyy monipuolista ja laadukasta kesäteatteria moneen makuun ja osa teatteriryhmistä tarjoilee viihdettä vuoden ympäri. Mikset siis sisällyttäisi vierailuusi ripauksen kulttuuria viihdyttävän näytelmän ja maistuvien väliaikatarjoilujen merkeissä?           

Lisätietoja:

www.nysa.fi/teatteri

www.jjteatteri.fi

www.teatteritenho.fi

www.jamsankesateatteri.fi

Serlachius-museot Gustaf ja Gösta, Mänttä-Vilppula

Serlachius-museot Mäntässä alle puolen tunnin ajomatkan päässä Villa Klubirannasta tarjoavat kohtauspaikan taiteelle ja tarinoille ja niiden korkeaa laatua arvostaville ystäville. Serlachius-museoita on kaksi: taidemuseo Gösta ja taiteesta sekä historiasta tarinoiva Gustaf-museo. Nämä upeat museokohteet ovat ehdottomasti vierailun arvoisia.

Lisätietoja: www.serlachius.fi

Mäntän kuvataideviikot, Mänttä-Vilppula

Mäntän kuvataideviikot on Suomen laajin nykytaiteen kesänäyttely. Vuosittain vaihtuva kuraattori poimii aina omannäköisensä tuoreen kattauksen kotimaisen nykytaiteen rikkaasta kentästä. Suomi-palkinnolla palkittu Kuvataideviikot on ammattilaisten arvostama ja suuren yleisön suosima vierailukohde. Löydät vakituiset näyttelytilamme Pekilosta Mäntän keskustasta.

Lisätietoja: www.kuvataideviikot.fi

Himos Areena, Jämsä

Tapahtumia, elämyksiä, kohtaamisia. Livemusiikkia ja iloisia ihmisiä. Himos Areenalla tapahtuu ympäri vuoden ja täällä pääset nauttimaan Suomen ykkösartisteista. 

Lisätietoja: www.himosareena.fi

Hiihtokeskus Himos, Jämsä

Etelä- ja Keski-Suomen suurimmat, monipuolisimmat ja lumivarmimmat rinteet sijaisevat vain puolen tunnin ajomatkan päässä. Vietä aktiivinen päivä Himoksen rinteillä ja rentoudu ja nauti loppuaika Villa Klubirannan ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Lisätietoja: www.himos.fi

Himosgolf, Himos, Jämsä

Himos Golfin väylät kulkevat vaihtelevassa maastossa, hienossa keskisuomalaisessa metsämaisemassa vain puolen tunnin ajomatkan päässä Villa Klubirannasta. Avaralta kentältä löytyy mukavasti korkeuseroja ja rakentamisessa on kunnioitettu alueen luontoarvoja.

Kenttä on haluttu pitää riittävän helppona, koska sen tarkoitus on palvella ensisijaisesti lomagolfareita. Haasteita hakevan kannattaakin suunnata vesirangelle, joka on Himoksen erikoisuus. Siellä pääseet kokeilemaan, saatko pallon jäämään saariviheriölle.

Lisätietoja: www.himosgolf.fi

Isojärven kansallispuisto, Kuhmoinen

Puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitsevan 22 neliökilometrin laajuisen Isojärven kansallispuiston maasto on jyrkkää korkeine mäkineen ja syvine rotkolaaksoineen. Nämä pinnanmuodot syntyivät noin 200 miljoonaa vuotta sitten, kun maankuori repeili. Viimeisin jääkausi siirsi kivenlohkareita ja siloitti kallioita. Alueen huomattavin eläin on kanadanmajava, joka on myös kansallispuiston tunnus. Niiden jäljiltä puistossa on laajoja tulvien tappamia metsäalueita, jotka lisäävät lahopuustoisina luonnon monimuotoisuutta. Muita eläimiä ovat linnut ja lahottajahyönteiset.

Lisätietoja: www.luontoon.fi/isojarvi

Vehkala Jeans Dealer, Jämsä

Farkkukauppa Vehkalan toiminta on alkanut jo vuonna 1938 Mottilantiellä Jämsässä. Alusta alkaen Vehkala on toiminut samassa omaleimaisessa rakennuksessa, josta heidät löytää nykyisinkin. Tällä hetkellä yrittäjinä on jo kolmas sukupolvi. Vehkala on paljon enemmän kuin vaatekauppa. Se on elämys, jonka kokee vain vierailemalla paikan päällä tässä pitkän historian, kattavan vaatevalikoiman ja erityisesti erinomaisen asiakaspalvelun omaavassa liikkeessä.

 

Lisätietoja: www.vehkala.com

Hyvinvointikeskus Elon Palo, Jämsänkoski

Jämsänkosken vanhassa pappilassa toimiva hyvinvointikeskus Elon Palo keskittyy kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Ajatuksena on auttaa ihmisiä oman voiman ja terveyden lähteille sekä tarjota voimavaroja oman polun löytämiseen ja sen seuraamiseen. 

Tarjolla on erilaisia yksilöhoitoja ja kohtaamisia sekä ryhmätunteja, kursseja, hyvinvointipäiviä ja retriittejä. 

Lisätietoja: www.elonpalo.com

Saunakylä, Juokslahti, Jämsä

Päijänteen rantamaisemissa, Jämsän Juokslahdella sijaitseva Saunakylä on matka suomalaisen saunan vuosisataiseen historiaan ja aitoon saunaelämykseen. Noin puolen tunnin ajomatkan päässä Villa Klubirannasta sijaitsevassa Saunakylässä kävijä pääsee tutustumaan maailman laajimpaan suomalaisten savusaunojen kokoelmaan.  Pääset tutustumaan, miltä näyttää Moskuvaaran sauna tai miltä tuntuu saunoa multialaisessa Virpiön savusaunassa ja montako saunojaa mahtuu Klaus Kerttulan vuonna 1909 rakentamaan savusaunaan. Saunakylässä on yli 20 historiallista savusaunaa, joista vanhimmat ovat peräisin 1700-luvulta. Nuorimmat savusaunat edustavat 1940-luvun savusaunarakentamista. Vanhimmat savusaunat kertovat oman tarinansa suomalaisen saunan historiasta ja eri alueiden saunarakentamisen perinteestä. Saunakulttuuria pääsee Saunakylässä myös kokemaan itse, sillä Saunakylässä voi kesälauantaisin saunoa eri puolilta Suomea kotoisin olevissa savusaunoissa.

Lisätietoja: www.himosjamsa.fi/saunakyla/

Pakohuone Himos, Jämsä

Haasta itsesi ja ryhmäsi ratkomaan kiperiä tehtäviä ja kamppailemaan aikaa vastaan. Teillä on 60 minuuttia aikaa paeta huoneesta käyttämällä luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä. Yhteistyö on avain pakoon! Pakohuone on suunniteltu 2-10 pelaajalle.

Lisätietoja: www.himoslomat.fi/pakohuone-himos/

Juupajoen rotko, Juupajoki

Juupajoen rotko on noin 30 hehtaarin kokoinen luonnonsuojelualue. Se on luonnontilainen, jääkauden muovaama, jopa 30 metriä syvä rotkolaakso, jonka pohjalla virtaa joki. Alueella on kolme luontopolkua, joiden varrelta pääsee tutustumaan rotkon ainutlaatuiseen luontoon.
Rotko on Juupajoen tunnetuin luonnonnähtävyys, eikä suotta. Astumalla parkkipaikalta johtavia rappusia alas rotkolaaksoon, tuntuu kuin astuisi toiseen maailmaan. Muun maailman melu jää taakse ja tilalle avautuu hiljaisuus, jonka rikkoo vain joen solina ja linnunlaulu. Rotkon raikas pienilmasto, rehevä lehtokasvillisuus ja mystinen tunnelma herättää kulkijan aistit ja mielikuvituksen henkiin. Alueella huhutaan elelevän peikkoja, menninkäisiä, tonttuja ja muita myyttisiä olentoja.

Lisätietoja: www.juupajoki.fi/kuntainfo/matkailijalle/juupajoen-rotko

Walleniuksen Wapriikki, Korkeakoski

Juupajoella sijaitseva 1800-luvun lopulla perustettu entinen Korkeakosken kenkätehdas palvelee nykyään mm. vaihtuvien taidenäyttelyiden pitopaikkana ja siellä toimii myös tunnelmallinen kahvila Singer. Viehättävä tehdasyhdyskunta kuuluu valtakunnallisesti merkittävien kulttuuriympäristöjen joukkoon. Punatiilinen linnamainen rakennus kohoaa ylväänä kosken äärellä ja onkin erittäin mukava vierailukohde. Juupajoelle ajat Hallista noin puolessa tunnissa.

Lisätietoja: www.walleniuksenwapriikki.fi